Wat is de juiste tafelhoogte?

De juiste tafelhoogte

Naast het hebben van een mooi onderstel is de tafelhoogte belangrijk, want niemand wil natuurlijk aan een tafel zitten die niet op de juiste hoogte zit. Denk aan knieën die telkens aan het tafelblad komen of juist een te hoge tafelblad. Wanneer we het over tafelhoogtes hebben, bedoelen we de hoogte van vloer tot de bovenkant van het tafelblad.

Welke rollen zijn van belang voor de juiste tafelhoogte?

Gebruiksvriendelijkheid

Het laatste wat je wil is met een kromme rug en nek aan tafel zitten, tuurlijk zal het misschien voor even lekker zitten maar als je elke dag met een slechte houding aan tafel zit zal je vroeg of laat klachten krijgen, denk aan rug en nek klachten.

Comfort

Naast het hebben van een tafel die gebruiksvriendelijk is, speelt comfort ook een belangrijke rol. Je wil niet aan een tafel zitten die niet fijn is om te gebruiken aangezien jij jouw tafel op een dagelijkse basis gebruikt. Een bakje koffie drinken, een boek lezen en veel meer. Aan een tafel zitten moet fijn zijn maar ook gebruiksvriendelijk om klachten te voorkomen.

De stoelen

Het volgende aspect heeft te maken met de stoelen. De zithoogte speelt een ook een grote rol bij de tafelhoogte. De meeste stoelen hebben een zithoogte tussen de 40 en 45 cm. Heb je een hogere zithoogte tussen de 44 en 45 cm? Dan raden wij het aan om ook een hogere tafelhoogte te kiezen. De combinatie van tafel en stoel bepaalt alles over je zithouding.

Lichaamslengte

Lichaamslengte speelt ongetwijfeld een belangrijke rol, voor de gemiddelde mens is 76 tot 77 cm een ideale tafelhoogte. Voor wat langere mensen zou dat 78 tot 79 cm zijn. Voor kleinere mensen is plusminus 75 cm een fijne tafelhoogte. We kunnen dus concluderen dat de juiste tafelhoogte te midden van 74 en 79 cm bevindt.

Tafelhoogte